vrijdag 8 februari 2013

Marsepein muffins

Vandaag post ik mijn allereerste receptje op mijn blog. Ik heb gekozen voor marsepein muffins omdat ik er helemaal gek op ben. Ik heb deze muffins al een keer eerder gemaakt, maar heb er toen niet van kunnen proeven. Ik had ze gemaakt voor de collega's van mijn vriend en kreeg er complimentjes over, dus ik besloot om ze opnieuw te maken zodat ik er zelf ook een keer van kan proeven.

Dit zijn ze dan... Het zijn muffins waarvan de smaak verrijkt is met amandel essence. Daarnaast heeft de muffin een hart van Marsepein. Heerlijk zijn ze.

Recept:  

Wat heb je nodig? 
- 250 g bloem
- 120g fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 90 g boter (kan vervangen worden door 6 eetlepels zonnebloemolie)
- 1 koffielepel amandelaroma
- snufje zout
- 200 g marsepein

Hoe maak je de muffins?      
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 12 cupcake/muffin vormpjes klaar.
Rol 12 ongeveer gelijke bolletjes van de marsepein. Druk daarna de bolletjes plat in je handpalm maar zorg ervoor dat ze niet groter zijn de de cupcake/muffin vormpjes.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout boven een grote kom. Dit is belangrijk anders krijg je klontertjes in het beslag. Meng de suiker door de bloem het bakpoeder en het zout. Klop de eieren los in een kom. Klop de melk en de boter erdoor en doe er het amandelaroma bij. Maak nu een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet er het vloeibare mengsel in. Roer voorzichtig tot alles goed door elkaar gemengd is maar roer niet te lang. Schep de helft van het beslag in vormpjes. Leg een stukje marsepein in elk vormpje en schep de rest van het beslag erop. Vul de vormpjes tot een beetje van de rand.

Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van oven tot oven, als je ziet dat de muffins goudbruin zijn prik er dan in met een prikker. Als er geen beslag aan de prikker hangt dan zijn de muffins klaar. Laat de muffins 5 minuten afkoelen en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

Hoe maak ik de muffins?    
Als ik bak gebruik ik mijn KitchenAid, maar de meeste recepten kan je ook met de hand mengen of met een handmixer. Ik doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en doe er dan de vloeibare ingrediënten bij. Ik laat de keukenmachine wel lang draaien, anders heb ik klontertjes in mijn beslag en daar hou ik eigenlijk niet van.

Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten