Wat heb je nodig?
- 150g eiwit (ongeveer 4 eieren)
- 180g kristalsuiker
- 120g poedersuiker
Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 120 graden. Klop het eiwit stijf en voeg er na 20 seconden de helft van de kristalsuiker bij. Klop even verder en voeg dan de rest van de kristalsuiker toe. Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Klop door tot alles goed gemengd is.
Schep het opgeklopte eiwit (met de suiker) in een spuitzak. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spuit de schuimpjes op de bakplaat (doe dit met een spuitmondje naar keuze). Bak de schuimpjes gedurende één uur, haal uit de oven en laat afkoelen.
Op bovenstaande foto zie je hoe de schuimpjes eruit zagen voor ik ze in de oven deed.
Op onderstaande foto zie je hoe ze eruit zagen als ze uit de oven kwamen.
Ze zien er niet zo anders uit, ze zijn alleen een beetje gebarsten. Dit is normaal.
Hoe maak ik de schuimpjes?
De eerste keer dat ik schuimpjes maakte met dit recept waren ze heel goed gelukt. Ik deed dit toen nog met de handmixer omdat ik nog geen keukenmachine had. Wanneer ik de schuimpjes voor het eerst met mijn keukenmachine wilde maken was het beslag helemaal mislukt. Mijn beslag was helemaal niet stevig en alles liep van de bakplaat. Nu heb ik gewacht om de suiker bij de eiwitten te doen tot de eiwitten bijna volledig opgeklopt waren en het lukte dus perfect. Wanneer je dus een handmixer gebruikt doe je alles best volgens het recept. Wanneer je met een keukenmachine werkt doe je het best zoals ik het gedaan heb.
Hoe zien ze er binnenin uit?
Zoals jullie kunnen zien zit er een soort gat in het midden. Zo moeten ze eruitzien. Daardoor worden de schuimpjes luchtig en zijn ze zoals je ze bij de bakker koopt.
Dit is de substantie die binnenin de schuimpjes zit als ze gebakken zijn. Het is een beetje stroperig en zorgt ervoor dat ze binnenin een lekkere structuur hebben. Als je liever hebt de de schuimpjes helemaal hard zijn binnenin dan kun je ze langer in de oven laten zitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten