Vandaag toon ik jullie hoe ik mijn gebak bewaar. Ik vind het heel belangrijk dat mijn gebak een tijdje bewaard kan worden, want als je zo veel bakt dan kan je moeilijk alles in één keer opeten.
Allereerst mijn taartstolp. In winkels zoals blokker, casa en hema kun je vaak taartstaanders kopen. Die taartstaanders zijn heel mooi en leuk, maar je taart is niet bedekt. Voor mij gaat dat moeilijk, want thuis hebben wij katten, dus als we de taart zo laten staan is er gegarandeerd een stuk weg als je terug thuis komt. Daarom wilde ik heel graag een taartstolp. Het is niet makkelijk om er één te vinden, meestal zijn ze te klein, of niet doorzichtig en ik wilde nu net één waar een taart onder kan en waar je door kunt kijken. Ik was er al een tijdje naar op zoek toen ik bij een vriendin thuis kwam. Ze had met haar moeder een taart gebakken en die stond mooi onder een taartstolp, en het was dan nog eens een hele mooie ook. Toen ik hen vroeg waar ze de stolp vandaan gehaald hadden vertelden ze me dat hij van de ikea kwam. Het duurde niet lang voor ik naar de ikea ging en er ook eentje in huis had. Ze zijn nog steeds bij de ikea verkrijgbaar en kosten in België 14,99 euro een koopje dus.
Voor meer foto's kan je hier terecht: http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/40125550/
Daarnaast bewaar ik koekjes en cupcakes ook in een koekendoos. Ik bewaar hier zelden cupcakes in omdat die gewoon mooier zijn als ik ze onder mijn taartstolp zet, maar koekjes moet ik hierin bewaren, anders worden ze helemaal zacht of hard (hangt af van het koekje zelf). Mijn koekendoos kocht ik bij blokker, maar je kunt echt overal koekendozen vinden, zelfs bij action.
Als laatste kocht ik iets heel speciaals om cupcakes in te bewaren. Ik weet niet hoe het precies heet, maar ik noem het een cupcake transporteur. Ik kocht deze bij hema. Ik vind het echt een heel handig bakje om cupcakes te vervoeren. Omdat ik zo graag bak, trakteer ik soms een keer met cupcakes en als je die dan in een doos stopt dan is de topping helemaal kapot of is de suikerpasta eraf gevallen en dan zien ze er niet meer uit. Daarom gebruik ik dit bakje altijd. Nog iets handigs eraan: het onderste deel (niet het deksel) mag in de oven, dus je kunt er je cupcakes rechtstreeks in bakken. Versieren, deksel erop en GO!
Waarin bewaren jullie je cupcakes, koekjes of ander gebak? Plaats gerust een reactie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten